Mann med grå skjorte og grønt bladverk i bakgrunnen

Torsdagskringla: Skulefråver med Gaute Brochmann

Dato

Tid

Stad

Stryn bibliotek

“Det er virkelig et ekte mysterium: Da du og jeg og alle som er voksne i dag gikk på skolen, gikk alle på skolen. Ingen hadde vel hørt om noen jevnaldrende som bare satt hjemme, dagen lang? Nå vokser barna og barnebarna våre opp i et samfunn med langt større velstand og en skole der det er investert milliarder for å skape trygge, gode rammer. Allikevel må veldig mange flere barn og unge ha ulike typer tilrettelegging – og i en urovekkende stor grad er selv ikke det nok. Mange barn klarer rett og slett ikke å gå på skolen. Hvorfor i all verden er det slik? Og hva skal vi gjøre for å endre dette?” – Gaute Brochmann

Torsdag 7. mars får vi besøk av Gaute Brochmann, forfattar av boka Skolevegringsmysteriet – historien om hvorfor barn og unge sitter alene hjemme i stedet for å gå på skolen. Det som blir kalla skulevegring har vore eit aukande problem dei siste åra. Dette er fortvilande for foreldre, lærarar og ikkje minst eleven sjølv. Samtidig har det også store samfunnsmessige konsekvensar. Vi får på foredraget høyre hans tankar om dette. Etterpå håpar vi å få til ein liten panelsamtale med Brochmann og ulike kompetansepersonar i kommunen.

Arrangementa er ein del av serien “Norsk skule i krise?” og er støtta av Fritt Ord. Arrangementa er gratis og opne for alle. Vi oppmodar spesielt undervisnings-og helsepersonell til å komme på arrangementa.